En spontan liten roadtrip.
 
Det har varit några hektiska men roliga veckor nu i slutet av september och början på oktober. Det känns som att jag nätt och jämt hunnit med mig själv vissa dagar och än är det inte slut! Hela den här månaden är uppbokad både för jobb och nöjen.
 
För två veckor sedan så var jag på kurs i Stockholm genom jobbet. När jag skulle hem därifrån så fick jag sällskap av Emelie. Hon följde med mig hem till Sundsvall för att spendera några dagar här uppe med mig :) Ganska tidigt in på helgen så började vi prata om Trondheim. Kör man tvärs genom landet från Sundsvall så hamnar man där till slut. Varför jag aldrig vart där innan är lite utav en gåta för mig?
Vi planerade lite löst och beslöt oss sedan för att åka på söndagen. Vi tog väg 36/37 längs indalsälven och OJ så vackert det var! Hade nog inte ens kunnat föreställa mig just hur vackert det skulle vara. Höstens sprakande färger, indalsälven som låg alldeles stilla och en strålande sol! Vi gjorde en avtickare längs vägen för att hitta till Meåfallet som skulle ligga en bit efter Bispgården. Efter lite om och men så hittade vi en smal skogsväg som såg ytterst tveksam ut om man ens skulle kunna köra där. Men vi gjorde ett försök och höll nog på att både förstöra hela underredet på bilen och köra fast i gyttja. När vi kört en bit så vågade vi inte fortsätta med bilen, så vi parkerade den och började vandra. Efter kanske 10 min så hörde vi hur det brusade och såg sedan en nästan igenväxt stig. På pricken som beskrivningen! Så vi klampade in bland snåren och kom till slut fram till ett jättefint vattenfall. Vi stannade ett tag och fotade innan vi glada och nöjda gick tillbaka till bilen. Det var inte förrän på kvällen när vi kommit fram till hotellet i Trondheim och lagt oss som Emelie såg att vi visst inte hittat det riktiga fallet. Detta vara bara lilla Meåfallet, inte det stora som ska vara 30 m högt :P Enligt andra som skrivit om fallet på nätet så hade vi bara behövt gå några meter till för att komma till det riktiga vattenfallet. Haha hur dum tror ni vi kände oss?! :D Oh well.. Det lilla var ju fint det med!
Det tog oss ca 10 timmar att komma till Trondheim. Ungefär den dubbla tiden som det tar om man kör raka vägen. Vi hittade alldeles för mycket fint längs vägen för att bara åka. Tanken var väl från början att vi skulle hinna se lite av själva staden också men det blev mest hotellet eftersom vi kom fram så sent. Så vi beställde room service och la oss sedan för att sova. Att vi ignorerade norrskens-möjligheterna för att sova pratar vi lite tyst om ;)