En riktig vinter.
 
 
Det är väl ingen som har undgått smällkylan som kom förra veckan? Det var några dagar som termometern stod rätt konstant på mellan -22 och -26 grader. Brr! Trots att det är så kallt så det känns som att kroppen ska förfrysa när du kliver utanför dörren, så var kylan och snön som kom årets första dag väldigt efterlängtad! Nog för att jag är mer en vår/sommar-person, men när det är vinter så vill jag ha riktig vinter. Inte plusgrader och slask utan bitande kyla och massor av knarrande snö Och så fort det kom så började fotonerven i mig att darra! Så i torsdags eftermiddag och fredag förmiddag före jobbet så åkte jag och sambon ut för att fota och filma lite. Och bara man klär på sig ordentligt (i detta fall var det michellin-varning) så klarar man kylan utmärkt. Svårast att hålla varmt är ansiktet och fötterna. Skulle egentligen behöva köpa ett par riktiga termostövlar för just såna dagar. Nu har plusgraderna kommit smygandes tillbaka, men jag håller tummarna att vi får ha en riktig vinter en liten stund till ;)
En ny början.
 
På årets sista dag så klev jag upp tidigt trots att jag var ledig. Jag hade bestämt mig för att fota soluppgången för första gången på år känns det som! Jag blev så manad när jag åkte till jobbet mitt under världens färgsprakande himmel dagen innan och hade väl en liten förhoppning om att det kanske skulle se likadant ut. Tyvärr var det inte ens i närheten så vackert som morgonen innan. Jag hade dessutom rätt svårt att koncentrera mig på självaste fotandet. När jag vaknade så vaknade jag från en rätt jobbig dröm om hur jag var på en udde vid vattnet och trillade i och hade jättesvårt att ta mig upp igen. Den känslan satt i och när jag kom fram till den platsen jag skulle till (som dessutom är på en udde) så blev det nästan värre. Den här udden ligger vid en gammal camping och jag hade inte förväntat mig hur nedgången platsen hade blivit. Det var mörkt och det var en del "skumma" människor i rörelse. En man stod och iakttog mig från en bit ifrån och en massa tankar snurrade runt i huvudet på mig. Japp jag är lite mörkrädd och harig för en hel del när jag är ensam ;) Jag fick för mig att någon skulle följa efter mig ut på udden och råna mig och slänga i mig i vattnet. Ingen skulle se eftersom det är en stor skogsdunge som man går igenom innan man tagit sig ut på udden där det är massor av hala stenar och avsatser. Så jag kopplade ihop min dröm med det jag såg runtomkring mig. Nu var det såklart ingen som följde efter mig och kastade mig i vattnet, men om jag åker dit igen så kommer jag definitivt inte åka själv.  
 
På nyårskvällen så fick jag se ett riktigt norrsken för första gången på länge! Jag hade tyvärr inte tid att stå och fota någon längre tid då jag var på väg bort, men jag hann iaf njuta en stund då det var som mest intensivt innan det sakta försvann bort. Bilden ovan visar bara stunden innan det försvan helt och hållet. Inga dåliga nyårsraketer det där ;)
 
Nu är det ett nytt år med nya möjligheter! Jag ska försöka se positivt på det som komma skall och påminna mig själv om hur bra jag har det i jämförelse med många andra