Löften.
I söndags så tog jag mitt lilla "löfte" om att vara ute mer oavsett väder på allvar. Grått och trist hela helgen men så himla tråkigt att bara sitta inomhus och inte göra ett smack. Åka till stan eller Birsta kändes heller inte som ett alternativ då jag försöker snåla in på onödiga impulsköp för att spara ihop lite pengar. Så jag och sambon packade kameraväskan och for till ett av mina favoritställen. Naturreservatet Klampenborg som ligger bara 10 min hemifrån med bil. Det var halt, blött och grått efter dagarna med massa plusgrader. Blåste lite lätt storm gjorde det också, men det var så härligt ändå att bara få komma ut och röra på sig. Och platsen ser så annorlunda ut mot för vår/sommar/höst då jag i normala fall åker dit. Nu när snön var borta så bara de bruna gräsfälten syntes så påminde platsen mig om ett helt annat land. Vilket vet jag inte men fick lite brittiska vibbar. Trots att jag aldrig ens varit i Storbritannien. Att sedan stå och lyssna på knarret och kluckandet från isflaken mot stranden var lite förtrollande. Det är ett sånt häftigt ljud! 
 
 
Vardagslunk.
Oftast när det är vinter så brukar jag mest låta min kamera ligga. Inspirationen tryter och det är mörkt nästan hela tiden. De få timmar som ljuset är bra så jobbar jag. Den här vintern har jag ändå lyckats med bedriften att ta mig ut och fota vid ett antal tillfällen. Yaay me! Även om bilderna är långt ifrån bra så kan den ju vara kul att bara få lite enkla vardagsbilder. Ska försöka att bli ännu lite bättre på att åka ut även när det är tråkigt väder! Det kanske får bli ett försenat nyårslöfte? ;)
 
Och jag måste förresten göra något åt min förfärliga hårfärg som jag har just nu :O
 
 
 


Ålands-weekend.
Förrförra helgen gjorde jag något som jag inte gjort på ett tag! Jag åkte till min lilla extrafamilj på Åland  Det var så skönt att komma bort ett tag även fast att helgen gick så jäkla fort. Kändes som att jag nyss hade kommit när jag var tvungen att åka hem igen. En utav få nackdelar med att bo i Sundsvall nu istället för Stockholm är faktiskt hur mycket svårare det är för mig att ta mig dit. Förr kunde jag jobba fredag, sätta mig på bussen från centralen som tar ca 1.30 h till Grisslehamn för att sedan ta kvällsbåten över. Sen hem igen med sista färjan på söndag. Lätt som en plätt! Nu behöver jag iaf 3 dagars ledighet i rad. Det skulle kunna funka med 2 dagar om jag körde direkt till Grisslehamn efter jobbet om jag jobbar morgon. Problemet är bara att jag är så sjukt trött efter mina morgonpass så det skulle bli alldeles för jobbigt att sätta sig själv i en bil och köra i fyra timmar. Jag önskar att det fanns bussar direkt från Sundsvall! Så tyvärr blir det alltför sällan som jag kan åka dit numera...
 
Vi hade iaf en mysig helg med massor utav mat! På lördagen när jag kom så åt vi fondue (typ en av mina absoluta favoriter), drack lite vin och lyssnade lite förstrött på melodifestivalen i bakgrunden. Söndag så hade vi bestämt att vi skulle åka ut och fota lite oavsett väder. Det är så typiskt oss att alltid bestämma att vi ska göra det men sedan blir det inte av för att vi är för lata eller att vädret inte passar osv haha! Men nu skulle vi ut! Nu var vädret grymt tråkigt och oinspirerande men vi for ut en sväng ändå. När vi kom tillbaka så for vi till affären och köpte hem råvaror till att laga egen sushi. Och jäklar vad vi åt! Sjukt gott och mättande. Tror aldrig jag ätit så många bitar i mitt liv innan :D När jag köper ute så brukar jag äta max 12 bitar om jag är jättehungrig. Oftast brukar jag äta ca 9-10 st. Nu när vi räknade så kom vi fram till att vi nog åt iaf 20 bitar var haha! Osten och kexen som vi köpt hem blev liggandes resten av kvällen ;)