Test av ND-filter.
 
När jag fyllde år så fick jag ett ND110 filter i present av sambon. Jag har vid två tillfällen innan gårdagen provat det ute men hållt på slitit mitt hår när jag gjort det. Hur jag än gjorde så blev det skakningsoskärpa trots att det inte var direkt blåsigt och jag har ett jättestadigt stativ. Första gången jag testade det så var det rätt mörkt ute så jag tänkte att det var orsaken. Andra gången jag testade var i helgen som var. Då testade jag att ta bort extragreppet ifall det var orsaken tilll skakningarna. Tänkte att det på ngt sätt gjorde kameran ostadig på stativet? Nackdelen med att ta bort greppet var att jag inte kunde använda fjärrutlösaren eftersom den endast är kopplad till självaste greppet. Så jag fick använda mig av självutlösaren. Plus att jag låste spegeln för att eventuellt förhindra vibrationer. Funkade fortfarande inte... Så frustrerande! Jag packade ihop och åkte hem och beställde en ny fjärrutlösare som funkar utan batterigreppet. Igår fick jag hem den så jag for tillbaka till samma ställe som sist för att testa om det blev någon skillnad. Icke! Vid det här tillfället började jag känna mig rätt förtvivlad och funderade över vad fasiken jag gör för fel?! Tydligen så klarar jag inte av att fota med ett enkelt filter! Jag pallade inte längre, så irriterad och arg började jag packa ned min utrustning redo att ge upp. Precis då kommer sambon som har försökt googla fram problemet. Han frågar om bildstabiliseringen är av på kameran så jag börjar kika i menyerna. DÅ slår det mig att objektivet jag har på kameran har en egen bildstabilisering! Så jag stänger av den och testar igen. Voilá, problemet är löst! Så så "enkelt" var det. Den där jäkla bildstabiliseringen haha :P Hade inte haft en tanke på det innan att det på något sätt förstör för en vid långa exponeringar. Lättnaden när det fungerade var såååå stor! Gav sambon en blöt kyss som tack och testade sedan att ta några ordentliga bilder. De bilder ni ser ovan är bara snabba testbilder men med skärpa. Nu ser jag fram emot att få ta med kameran ut och testa filtret på riktigt!
 
Ungefär såhär såg de flesta bilderna ut med bildstabilisatorn igång när man zoomade in! Lite skillnad va? ;)
På nya höjder.
 
Igår var vi till en plats jag tills nyligen inte ens visste fanns. En plats bara ett stenkast från där jag bott i många år. Tydligen är platsen inte så jättekänd och det förklarar säkert varför jag aldrig hört talas om den. Men jäklar vad fint det var! Utsikt över havet från höga klippor och berg. Finns även ett vindskydd där för övernattning :) Sån cool plats! Kommer definitivt snart åka dit igen.
Kvällssol.
 
Från vårt sovrumsfönster så lyser kvällssolen så fint in! Många kvällar kan jag bara sitta på sängen en bra stund och titta ut på det fina ljuset eller den vackra himlen. Så tacksam att vi inte har någon byggnad framför lägenheten på denna sida! Bortse från de smutsiga rutorna som jag inte tvättat en enda gång sedan jag flyttade in haha ;)
 
Har sån fotoabstinens nu! Vill ut och fota ordentligt. Inte bara point and shoot utan verkligen fotografera.. Ta mig tiden på ett och samma område eller motiv och bara försöka hitta rätt bild. Önskar så att jag kände någon här som också var intresserad av naturfoto som kunde följa med mig ut på äventyr :)